duminică, 7 iunie 2015

Bicarbonatul de sodiu crește producția de castraveți și roșii cu 20-30 %

O metoda eficienta de a crește productivitatea castraveților și roșiilor provine de la fermierii din localitatea Stavropol, Rusia. 

Semințele sunt înmuiate timp de o zi într-o soluție de bicarbonat de sodiu, in proportie de 10 g la 1 litru de apă, apoi se spală cu apă curată, se usca superficial, dupa care semintele sunt plantate in sol.



Astfel, semințele tratate sunt curățate de agenții patogeni. Stropirea plantelor cu bicarbonat de sodiu este recomandata pentru crestera lor sanatoasa. Numai trebuie sa respectati corect proportiile, asa dar, stropiti planta cu bicarbomnat de sodiu o data pe saptamana cu solutia pregatita in felul urmator 50gr de bicarbonat la un litru de apa
 Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a realiza un fungicid 100% natural. Reteta este simpla: intr-un litru de apa se vor dizolva doua lingurite de bicarbonat de sodiu. Folosind un recipient cu pulverizator, solutia astfel rezultata va fi pulverizata preventiv pe frunzele plantelor si pe frunzele care prezinta mici pete negre sau galbene. Aceasta actiune va fi repetata saptamanal pentru ca solutia sa actioneze.
 Mucegaiul alb este una dintre cele mai raspandite boli ale plantelor din gradina, insa ii puteti veni de hac cu o solutie realizata dintr-o lingura de bicarbonat de sodiu, 1 lingura ulei vegtetal, o lingura detergent de vase si 3 litri de apa. Solutia va fi pulverizata saptamanal pe plantele din gradina, de preferat dupa ploaie, insa daca observati ca aspectul acestora incepe sa se schimbe, incetati stropirile pentru a evita arderea plantelor.
 Bicarbonatul de sodiu este o metoda naturala foarte eficienta impotriva ierburilor nedorite din gradina dumneavoastra. Dupa ce ati sapat foarte bine gradina si ati indepartat ierburile deja existente, presarati putin bicarbonat de sodium in micile santuri astfel create. Aceasta metoda este eficienta si daca doriti sa inlaturati buruienile crescute printre trepte, printre dalele de ciment sau chiar si prin gazon, cu conditia  sa fiti mereu atenti si sa nu atingeti si portiunile de gazon.
 Omizile sunt un alt pericol al gradinilor impotriva carora bicarbonatul de sodiu va poate ajuta sa luptati. Amestecati cantitati egale de faina si bicarbonat de sodiu si presarati acest amestec peste plantele afectate. Repetati ori de cate ori este nevoie.

6 comentarii:

  1. CRED CA 50 GRAME LA LITRUL DE APA PENTRU STROPIREA TOMATELOR ROSII ESTE PREA MULT.ASTA AR INSEMNA O JUMATATE DE KG LA 10LITRI APA DACA ESTE CORECT VA ROG SPECIFICATI

    RăspundețiȘtergere
  2. AM OMIS, LA COMENTARIU PRECEDENT CU 50GRAME LA LITRU, ESTE VORBA DE BICARBONAT DE SODIU

    RăspundețiȘtergere
  3. VA ROG PRECIZATI, DACA ESTE CORECT 50 GRAME BICARBONAT DE SODIU,PENTRU UN LITRU DE APA, FOLOSIT LA TRATAREA ROSIILOR
    relu.atb@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  4. In msi multe locuri se pecizeaza ca se pune 2 linguri de bocarbonat la 4 l de apa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este primul an cand am plantat rosii dar S-au crapat toate si nu sunt zemoase deloc😭😭😭

    RăspundețiȘtergere
  6. Câte grame de bicarbonat la 1l apa...? Pentr_u stropirea castraveților... Va mulțumesc...

    RăspundețiȘtergere