sâmbătă, 6 iunie 2015

Controlul buruienilor fara sapa si ierbicide


*************************************************
Controlul buruienilor în grădină nu trebuie să fie însotită de utilizarea artileriei grele, sub forma de diferite produse chimice.

Există multe modalitati naturale, ecologice de a lichida buruienile din straturile  de legume.

În special buruienile rezistente pot fi distruse cu otet.

Se pregateste într-un flacon de pulverizare solutia: 3/4 din flaon otet si 1/4 se adauga suc de lamaie.

Sau la un litru de solutie ar veni trei cesti de otet si o ceasca suc de lamaie.



Alta metoda:
***********************
Cu aceasta metoda trebuie să se pulverizeze sistematic frunzele si tulpinile buruienilor, iar culturile bune trebuie protejate cu un carton sau un ziar obisnuit.
Pentru combaterea buruienilor, pregatim urmatoarea solutie:  1 litru de otet din vin alb, 1/2 cana de sare, sapun lichid (orice marca), si o sticla pentru pulverizare goala. Pune sarea în sticla de pulverizare si umple-o cu oțet alb. Adaugă un capace; de sapun lichid. Această soluție funcționează cel mai bine, dacă îl utilizezi într-o zi cu soare. Aplicand-o pe pe buruieni dimineata, ea va face efectul dorit.

Trebuie sa acorzi o atentie deosebită faptului că acidul sa nu ajunga pe sol sa nu intre la radacinele răsadurilor.

Daca folositi tot anul  aceasta reteta, atunci  veti fi bucuros de faptul ca in urmatorul an buruenile pur si simplu nu vor mai creste.

 Mai exista o metoda eficienta:

Reteta: suc de lămâie în loc de otet si sare de masă.

Această solutie nu este potrivita pentru utilizarea in gradina, dar pe suprafetele unde nu doriti sa creasca burueni. Aceata solutie arde toate buruienile inutile în mod eficient si permanent.

Dar poate cel mai ecologic mod de a controla buruienile si ca  îngrasamant eficient este - hrisca.

In plus, in afarade eliminarea buruienilor, cultura de hrisca contribuie la îmbunătătirea productivitătii plantelori culturale.
In ce fel?  - În timpul infloririi, hrisca atrage roiuri de albine si alte insecte implicate în polenizarea plantelor, si, prin urmare, recolta va fi mult mai mare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu