marți, 9 iunie 2015

Tratament natural pentru castraveti de la bunica


Pentru ca sa fie verde si roada bogata va recomand cateva sfaturi.



1. După germinare, în faza de 3-4 frunze per castravete, se foloseste următoarea compoziție: Într-o găleată de apă se adaugă 30 de picături de iod, 20 g de săpun de rufe și 1 litru de lapte. Pulverizarea acestei compozitii poate fi efectuată la fiecare 10 zile.



2. Luati o bucată de pâine si o inmuiati de cu seara într-o găleată de apă , iar dimineata faramitati bine pâinea, dupa care se adaugă o mică sticlă de iod (10 gr). Un litru din acest lichid se toarna într-o găleată de apă si se stropesc bine castravetii. Lichidul rămas poate fi depozitat într-un loc răcoros.  Cu această soluție poti trata straturile de castraveti la fiecare  2 săptămâni, iar până la toamnă castravetii vor fi verzi si roditori




3. Diluati într-o găleată de apă 2 litri de zer, si 150 g de zahăr. Spreiaza bine si se toarnă peste radacina castravetilor. După acest tratament, castravetii si ardeii incep sa rodeasca din nou.



4. Intr-un borcan de 700 de grame cu coaja de ceapa se toarnă într-o găleată de 10 litri cu apă si se aduce la fierbere, se îndepărtează de la căldură, se acoperă si se lasa la infuzat timp de 12-14 ore. Se strecoara de coji si se diluează cu apă: 1 litru infuzie - 4 litri de apă. Se stropeste cu generozitate la fiecare castravete si se prelucreaza si suprafata de pământ din jurul lui.


5. Spreiati si udati castravetii cu solutie de zer: 1 litru de zer la 5 litri de apă.

6. Reglati udarea castravetilor: este posibil sa nu fie suficienta apa in castraveti sau apa pentru irigații este prea rece la castraveti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu