Urzica (Urtica dioica) este o planta bogata in minerale, proteine si vitamine. Contine o cantitate mare de fier, potasiu, cupru, zinc, magneziu, calciu, dar si vitaminele A, B1, B5, C, D, E si K.
Frunzele si tulpinile strivite se pot pune intr-un recipient si acoperiti-le cu apa. Este recomandat sa umpleti recipientul doar trei sferturi cu urzici si apa, pentru a lasa loc spumei ce urmeaza sa se formeze. Poti folosi o piatra pentru a va asigura ca urzicile raman scufundate in apa. Daca nivelul apei scade, mai puteti adauga dupa o zi, pentru ca urzicile sa ramane complet acoperite cu apa.
Lasati urzicile in apa timp de trei saptamani, Amestecati urzicile o data la doua zile, pana cand procesul de fermentare s-a incheiat .
Strecurati si aruncati plantele si veti folosi doar lichidul ramas fie pentru a uda plantele, fie pentru a le stropi. Lichidul din urzici trebuie diluat inainte de folosire. Daca ati obtinut un litru de lichid, amestecati-l cu 10 litri de apa pentru pentru udarea planteleor sau cu 20 litri de apa pentru aplicarea directa pe planta prin pulverizare. Amestecul nediluat poate fi pulverizat pe burueni pentru a le ucide.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu