vineri, 5 iunie 2015

Coca-Cola și Pepsi în grădină


Coca-Cola și Pepsi , împreună cu iaurt sunt folosite pentru pulverizarea răsaduri de tomate. Acidul fosforic este un ingredient major care intra in componenta ingrasamintelor uzuale folosite in gradina. Pentru ca vecinii sa devina invidiosi, stropeste lunar cu un pulverizator, continand lichidul dulce maroniu amestecat cu iaurt pe plantatia ta,



Binecunoscuta bautura racoritoare Coca-Cola este cel mai bun mod de a controla dăunătorii din gradina.
Potrivit puclicatiei britanice "The Guardian", fermierii indieni au descoperit o noua utilizare a bauturii carbogazoase. După cum s-a dovedit, aceasta este o solutie ideala pentru tratarea dăunătorilor de pe plantațiile de bumbac - iar insectele sunt ucise. Costurile la o astfel de pulverizare este mai mic decât utilizarea pesticidelor conventionale.

Se ia un vas in care se toarna Coca-Cola si se aseaza la mică adâncime.  Astfel, ichidul atrage melcii si alti daunatori care pot afecta planele. Melcii, plosnitele sau gandacii vor fi tentati de o doza de zahar si sigur nu vor refuza o portie de Coca-Cola, pe care o vor gasi irezistibila. Numai ca, in timp ce zaharul atrage ca un magnet daunatorii din gradina, acidul ii va extermina.

Acest lucru face ca o sticla de Cola sa fie un adevarat aliat in lupta impotriva daunatorilor din gradina sau de pe balcon, scutindu-va de toxicitatea insecticidelor sau pesticidelor, atat de daunatoarele mediului inconjurator. Adesea, gradinarii afirma că pulverizarea acestor bauturi racoritoare elibereaza plantele de invazile afidelor.

Vă doresc succes si recolte mari!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu