Hrana zeilor. Medicina din Est crede că nucile întăresc creierul, inima și ficatul. În conformitate cu tratamentele medicale vechi din Tadjikistan, utilizarea fructelor cu coajă lemnoasă are un efect pozitiv asupra sănătății și neutralizează extrem de eficient și elimină substanțele nocive din organism. Nucile erau folosite pentru dereglari stomacale si intoxicatii. Binecunoscutul pshiholog, Vladimir Levi, numește nucile o sărbătoare a creierului, pentru că utilizarea lor îmbunătățește memoria. Un doctor american, celebrul D. Gale, susține că 4-5 nuci pe zi sunt suficiente pentru a se proteja de efectele radiației crescute.
Ce folosim din nuc pentru tratamente: frunze, nuci verzi și coapte, ulei de nuca, coajă tare și pereți subțiri din nucă. Infuzia din frunze de nuc se folosește pentru a accelera vindecarea rănilor, un efect benefic are asupra rahitismului la copii. Fructele sunt folosite ca multivitamine.
Pentru a oferi părului o culoare mai închisă, spălați-l cu un decoct puternic de frunze de nuc. Moliile, muștele și țânțarii nu tolerează mirosul de nuc. Nucile verzi schimbă viata în bine. În ceea ce privește conținutul de vitamină C, nucul verde are continutul de vitamine C de 8 ori mai mare decât coacăzul negru și de 50 de ori mai mult decât fructele citrice. Este cunoscut faptul că acidul ascorbic promovează sinteza acidului deoxiribonucleic, participă la procesele redox, la schimbul și sinteza hormonilor suprarenali steroidieni și hormoni tiroidieni, asigură permeabilitatea capilară normală, crește elasticitatea și rezistența vasculară, joacă un rol anti infectiv important.
Pentru a spori imunitatea și pentru a normaliza compoziția sângelui, amestecați nucile verzi și mierea (se poate si zahăr) în părți egale în volume, într-un măcinător de carne, apoi puneti compozitia intr-un recipient închis etanș într-un loc întunecat timp de o lună, tulburand-ul din când în când. Se consuma cate o o lingurita de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese.
Sucul din pasta de nuci verzi sub formă de sirop este utilizat pentru detoxifiere. Pentru dereglari stomacale, diaree, rahitism, viermi, anemie, eczeme cronice, deficit de vitamine, diabet zaharat, bea un decoct de nuci necoapte: 20 de grame de nuci feliate, turnați 1 cană apă fiartă și fierbeți timp de 15-30 de minute. Beti ceaiul cate 1 pahar de 3 ori pe zi. Cu același solutie se fac loțiuni și comprese pentru pleoapele inflamate. Praful din macinarea cojii uscate verzi (necesita o cantitate mica - literalmente pe varful cutitului) opreste foarte efectiv sangerarile nazale si este foerte binefica pentru vindecarea abraziunilor pe piele.
În medicina populară, tinctura alcoolică din cojile de nuc verde este folosită pentru bolile de stomac, dizenterie, durere în rinichi și organelor urinare. Acesta este pregătita în următoarele moduri.
Metoda 1 Puneți coaja zdrobită într-o sticlă, turnați alcool sau vodca în partea superioară. Lăsați sticla într-un loc întunecat timp de o lună și păstrați-o acolo. Se bea cate o lingurita de 3 ori pe zi
Metoda 2 Peste 30 la 40 de nuci tocate se toarnă 1 litru de alcool sau de vodcă, preferabil intr-o sticlă întunecată si se tine la soare timp de 2 săptămâni. Se foloseste tinctura negru parfumată cate o lingură de 3 ori pe zi după mese. Această infuzie poate fi utilizată ca tonic, precum și contra hipertensiunii arterială și bolilor de inimă, diaree și digestie slabă.
Nucile verzi conțin acid ascorbic 3-4%. Ulterior, atunci cand nuca este coapta, continutul de vitamina C scade brusc, in acelasi timp in miezul de nuca continutul de vitamina C, creste in mod constant si ajunge la 400 - 800 mg. Chiar și medicul grec antic Galen credea că nucile verzi, gătite în lapte, sunt foarte utile pentru întărirea stomacului. pentru vindecarea epilepsiei și bolile uterului, se utilizează flori de nuc uscate și măcinate, care au un efect de întărire, vindecare, întărire. Culturile de coaja de nuc sunt prescrise pentru ulcere gastrice și duodenale, tumori, boli venerice, rahitism. Rădăcinile de nuc ajută la vindecarea rănilor deschise și în rahitism și ca unguent pentru hemoroizi.
Coaja de lăstari tineri în timpul primăvarii se utilizează, de asemenea, pentru scăldat și clătire. De asemenea ca laxativ se foloseste scoarța rădăcinilor de nuc. Coaja este uscată și transformata in pudră. Nucul merita atentia noastra pentru o sanatate buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu