miercuri, 3 iunie 2015

Solar pe acoperisul casei




      Lipsa de spațiu nu opreste fanii gradinari să mănânce legume proaspete si plante din gradina lor. Popularitatea solarelor plasate pe acoperisurile garajelor, caselor de la tara si cladirilor inalte din orase mari este din ce in ce la moda. 

     O astfel de soluție este practicată la scară largă în Europa. Primarul din Londra recomanda acoperisuri plate pentru desfăsurarea grădinilor, pentru a oferi alimente proaspete, care ar putea avea fiecare doritor, si, de asemenea, poate avea un impact pozitiv asupra situației ecologice din oras. 

     Pentru o recoltă de succes ar trebui să se acorde deosebita atentie la particularitătile de construcție a serelor. Pentru aceasta, este necesar sa se izoleze cu atenție partea de nord cu o izolatie corespunzatoare. De regulă, plantele cultivate pe acoperis necesita substraturi artificiale si hidroponice. 

     Din cauza rezervelor scazute de umiditate in substrat, se instaleaza un sistem de irigare, de preferintă, automatizat. Este important să se ia în considerare greutatea unei astfel de structuri si puterea acoperisului pentru a preveni prăbusirea lui. 

     Pentru o crestere bună a plantelor este necesară constructia de ventilatie a solarului. De asemenea, este recomandabil să se conecteze sistemul de ventilație de la domiciliu, cu o seră. Cultivarea plantelor impreuna cu ciuperci în comun este recomandata, caci ciupercile sunt cunoscute ca eliminatoare de bioxid de carbon, de care au nevoie plamtele. 

    În cazul unor conditii meteorologice nefavorabile trebuie să fie, de asemenea, solarul trebuie echipat cu un sistem de încălzire. Ce poat fi cultivat în serele acestea? Tehnologiile moderne permit să crească aproape tot: ierburi proaspete, legume, fructe de padure, ciuperci si chiar arbusti mici. 

    Nu vă fie frică să experimentați, veți reusi cu siguranță!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu